Блестящи изяви на Александър Везенков в Лигата на извънземните.Отборът на Сакраменто

...
Блестящи изяви на Александър Везенков в Лигата на извънземните.Отборът на Сакраменто
Коментари Харесай

Везенков вдъхнови Сакраменто за изумителен обрат над Голдън Стейт

Блестящи изяви на Александър Везенков в Лигата на извънземните.

Отборът на Сакраменто Кингс е четвъртфиналист в новия In Season шампионат на НБА. Александър Везенков и съотборниците му попариха Голдън Стейт Уориърс със 124:123 (29:37, 26:35, 40:32, 29:19) в " Голдън 1 Сентър ", с цел да завършат група " C " без загуба и да продължат към елиминациите на конкуренцията с актив от 4-0. Така на четвъртфиналната фаза на шампионата Сакраменто ще се изправи против Ню Орлиънс Пеликанс, написа Sportal.bg.

Възпитаниците на Майк Браун съумяха да наваксат пасив от 24 точки по пътя към успеха. Александър Везенков игра 15 минути в срещата, като въодушеви своя отбор с 8 точки, 3 борби и 2 чадъра при 3/8 стрелба от игра, включително 2/6 от тройката с +/- от +17. Първата му поява в дуела пристигна едвам в края на третата четвърт, когато отборът му губеше с 16 точки при 80:96, само че бързо заслужи доверието на треньорския щаб да остане до края на мача, откакто върна тима си в битката с пет бързи точки за 101:107. Везенков се отличи и със страхотна отбрана в срещата, като един път блокира под коша Дарио Шарич, а също така провокира основни неточности и пропуски на суперзвездата на гостите Стеф Къри.

По този метод Сакраменто усилва салдото си за сезона до 10 победи и 6 загуби, като заема шестото място във краткотрайното класиране на Западната конференция. Голдън Стейт пък е на осмата позиция с актив от 8 триумфа и 10 провали. Както е известно, мачовете от In-Season шампионата се смятат и в постоянния сезон, като единственото изключение е финалният мач за трофея.

Стрелбата от тройката бе акцент на протичащото се в първите няколко минути от дуела, като Голдън Стейт откри мача с 4/5 от далечно разстояние и по този начин си извоюва преднина при 10:18. Шест от десетте точки на Сакраменто пък бяха обезпечени от две тройки на Кевин Хъртър. Трей Лайлс, Малик Монк и Дейвиън Мичъл бяха първи варианти на старши треньора Майк Браун от пейката, като и тримата се появиха едновременно в средата на първата четвърт. Уориърс обаче поддържаха задатъка си от осем точки при 16:24. Кеслър Едуардс също влезе на терена и това означаваше, че Александър Везенков най-вероятно нямаше да получи огромен късмет тази заран, в случай че въобще влезе в игра. Междувременно Крис Пол направи дистанцията двуцифрена при 18:30 с първата си тройка в мача. Гардовете на " кралете " обаче се развихриха, като Малик Монк и Ди`Аарън Фокс смъкнаха изоставането на отбора си до единствено две точки при 28:30. В самия завършек на първата част обаче Главно следствено управление (на МВР) съумя да си обезпечи задатък от осем точки при 29:37. 

Проблемите за Сакраменто продължиха, защото " воините " подвигнаха разликата до 16 точки при 30:46, като при този резултат отборът щеше да се елементарни с присъединяване си в шампионата. Малик Монк пък се насочи към съблекалнята поради физически проблем, а малко по-рано същото от другата страна стори Крис Пол. Трей Лайлс продължаваше с несполучливите стрелби, а Голдън Стейт поддържаше преднината си след тройки на Андрю Уигинс и Дреймънд Грийн за 38:53. Още една тройка, този път на Стеф Къри, направи разликата сред двата отбора цели 20 точки при 39:59 в средата на втората четвърт. Фокс и Сабонис бяха съвсем неузнаваеми през първото полувреме, а пък Главно следствено управление (на МВР) продължаваше да раздава правораздаване отдалеко и към този момент бе 12/24 зад дъгата при 48:72 в своя изгода към края на полувремето. Няколко положителни отбрани помогнаха на Сакраменто да запише серия от седем следващи точки и да смъкне недостига си до 55:72 преди старта на третия преиод. 

Майк Браун върна титулярите си на паркета за началото на третата четвърт, като след две минути игра домакините стопиха още три точки от изоставането си - 61:75. Стеф продължаваше да се забавлява със доста неуверената отбрана на противника и в средата на частта задатъкът на гостите към този момент бе 18 точки при 73:91. При оставащи към три минути до края на третата четвърт Везенков най-накрая се появи в игра, като с него на терена " кралете " съумяха да създадат изоставането си девет точки при 95:104 н старта на последната четвърт. Българинът още веднъж бе на паркета за началото на финалния интервал и небрежно означи първата си тройка в мача при първата си пукотевица от игра за 98:106. Везенков нямаше шанс при втората си пукотевица от тройката, нито пък едно поднасяне наоколо до коша, което можеше да редуцира още дистанцията. 

Изведнъж ситуацията на паркета се нажежи поради Дреймънд Грийн, който си завоюва както техническо нарушаване, по този начин и освиркванията на почитателите в " Голдън 1 Сентър ". Везенков пък означи втория си панер от игра след сполучливо приключена бърза офанзива и получена асистенция от Ди`Аарън Фокс за 101:107. Фокс и Сабонис пък стопиха разликата до единствено едно владеене и по този начин двата отбора се захапаха при 107:110 в средата на последната четвърт. Малик Монк понижи още две точки от пасива на " кралете ", а по-късно Везенков се отличи с чадър против Дарио Шарич. Едно нахлуване по-късно Фокс изведе Кингс с точка напред след панер и фал за 111:110.  Моузес Мууди вкара доста сложна тройка през ръката на Везенков, но след това българинът си му върна и отговори със същото за 114:113 с втората си тройка в мача. Мууди обаче не се спря и още веднъж бе прецизен зад дъгата, с цел да поведе Уориърс към задатък от две точки при 114:116, а Стеф Къри не елементарни на своя противник и по този начин " воините " се бореха за място на четвъртфиналите - 114:119 с оставащи по-малко от три минути до финалната сирена. 

Къри не съумя да усили преднината на Уориърс, а след това Везенков изигра отлична помощна отбрана против Дреймънд Грийн и го предизвика да пропусне под коша. 91 секунди преди края на постоянното време резултатът бе 115:121 в интерес на гостите от Сан Франциско, които се нуждаеха от двойно по-голям задатък, с цел да продължат напред. Ди`Аарън Фокс обаче приближи " кралете " до четвъртфиналите посредством тройка след асистенция на Везенков за 118:121. Впоследствие Везенков оказа помощ за пресираща отбрана против Стеф Къри и го провокира да направи неточност при пас в предно поле, след която Малик Монк означи тройка за 122:123 с оставащи 38 секунди до края на мача. Монк още веднъж се трансформира в воин за домакините със страховит панер за 124:123, а по-късно Къри още веднъж не бе прецизен от тройката, посредством и на нова добра отбрана на Везенков против него. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР